Какви са ползите от Кофеина за нашата Коса?

Публикувано от Bio Visia 31/07/2023 0 Коментар (и)

Какви са ползите от кофеина за нашата коса ?


 

Кофеинът – той си проправя път в съвременния начин на живот благодарение на уникалните качества, които има - силата да ободряват, да повишава енергийните нива и да повишава физическата работоспособност чрез повишаване нивата на адреналина. Той е богат на антиоксиданти и може да се похвали с редица впечатляващи ползи за здравето, когато се консумира умерено. Но какво ще кажете за кофеина за косата? - Да - Кофеинът помага в значителна степен растежа на косата!

Тъй като 50% от жените по света страдат от косопад по една или друга причина, а други 35% са загрижени за своята финаили изтъняла коса, не е изненадващо, че учените са търсили дълго решения за стимулиране на растежа на косата и за да направят съществуващата коса да изглежда плътна, свеждайки до минимумпоявата на изтънени кичури.

И ето днес един от основните герой е кофеинът, като кофеинът за коса и кофеинът за растеж на косата оглавяват термините за търсене в интернет, свързани с косата, след като новината за ефектите му излезе наяве. Смята се, че кофеинът увеличава притока на кръв което е изключително полезна характеристика, тъй като кръвообращението е важно за естествения, здрав растеж на косата. И така, кофеинът за коса ще ви отведе до пищните кичури, които търсите. Изследванията върху кофеина за растежа на косата проучват ефектите на кофеина върху космените фоликули, за да видят дали той помага за стимулиране на растежа за подобрена плътност и здравина. Резултатите.... те са впечатляващи! Кофеинът като никой друг продукт за коса имаи зключителен ефект за стимулиране на растежа. Това се случва точно в корените, където доза кофеин енергизира косата – мислете за това като за онова сутрешно еспресо, което ви ободрява, но това се случва в корена на вашата коса. Ето и част от резултатите:

• Кофеинът за коса повишава способността на косата да расте.  Има хормон, присъстващ до известна степен на главата на всеки, наречен DHT, който е форма на тестостерона и е често срещана причина за косопад. Кофеинът насочва и инхибиратози хормон, за да предотврати отделянето и да насърчи растежа.

• Кофеинът подпомага растежа на косата, като удължава фазата на растеж на косата.  Косата ви има три фази - анаген, катаген ителоген. Косата расте по време на анагенната фаза, когато космения фоликул получава необходимите хранителни вещества и кръвоснабдяване, за да процъфтява. Проучванията показват, че кофеинът може да удължи анагенната фаза на растежа накосата при мъже и жени.

• Кофеинът балансира косата.  Всеки кичур коса съдържа протеин и кератин,като и двете са наистина важни за дълга и силна коса. Кофеинът за коса не само има положителен ефект върху производството на протеини и кератин, но също така е доказано, че инхибира смъртта на произвеждащите кератин кератиноцити - което означава, че косата е много по-устойчива и по-здрава.

Доказано е, че кофеинът за коса има ефекти, стимулиращи растежа.

Така че, ако някога ви се е случвало да преглеждате количеството коса, което е запушило канала, или сте забелязали, че почиствате четката си по-често от обикновено, кофеинът за коса може да е правилният начин.

 

 

Кофеинът подпомага по-бързиярастеж на косата

Знаем, че кофеинът за коса можеда помогне за стимулиране на растежа, но добавете тази богата на антиоксиданти добавка към активния Витаминов комплекс и ще получите хранителни смеси, които са мощна комбинация за стимулиране растежа на вашата коса.

Ако загубата на коса е проблем, обновяването на вашата рутинна грижа за косата е добро място да започнете. Шампоанът Конско чудо с Кофеин, Арган, Кератин и Витаминов комплекс работи в унисон, за да подхранва дълбоко кичурите, за да помогне за намаляване на косопада и за укрепване на косата. Така науката и природата работят за вашата невероятна коса.