Ползи от Масло от Пшенични зародиши против Косопад

Публикувано от Bio Visia 17/02/2024 0 Коментар (и)


Ползи от маслото от пшенични зародиши за косата


Маслото от пшеничен зародиш се състои от дълга верига от мастни киселини, богати както на витамин Е, така и на линолова киселина. Извлечено от семената на житното растение, богатото на хранителни вещества масло носи големи ползи, когато се прилага локално и когато се използва по-специално върху косата ви, може да помогне за повишаване на хидратацията, възстановяване на изтощената коса и укрепване на кичурите, но неговото най-силно действие е това, че ефективно спира КОСОПАДА.

Маслото от пшеничен зародиш е богато, подхранващо масло, получено от ембриони на семена на пшенично растение, често извлечено чрез студено пресоване. „Често се нарича „течно злато“, защото е най-богатият естествен източник на витамин Е. Освен това е заредено с есенциални мастни киселини като линолова, за която е доказано, че помага за укрепване на космените фоликули, като същевременно омекотява косата и поддържа необходимата влага в нея.

Благодарение на мощното количество витамин Е в маслото от пшеничен зародиш, това масло от пшеничен зародиш може да се използва както за повишаване, така и за поддържане на нивата на влага в сухата коса. Ключът тук е последователността, но с времето косата ви ще изглежда по-блестяща и ще се чувства по-малко суха. Маслото от пшеничен зародиш е заредено с незаменими мастни киселини и витамини, косата, увредена от топлина, цвят или общи стресови фактори на околната среда, ще изпие неговата подхранваща, възстановяваща доброта. То не само поправя съществуващите щети, но всъщност помага за предотвратяване бъдещо оредяване или прекомеро изтощаване и изтъняване на косата.

Най-големите ползи от маслото от Пшенични зародиши за косата са:

  • Богат източник на антиоксиданти
  • Действа като подхранващо средство за коса
  • То е допълнително хидратиращо
  • Спасява косата ви от увреждане
  • Маслото от пшеничен зародиш насърчава растежа на нова коса
  • Спира Косопада и ефективно се грижи за здравето на косата

 

 

1. Помага в борбата със сухотата

Маслото от пшеничен зародиш се абсорбира лесно в скалпа, като по този начин помага за поддържане на коса хидратирана. Освен това има витамини E, D и A, които помагат за укрепване на косата и също така им осигуряват необходимата влага и блясък. То също така има антиоксидантни свойства, които помагат за борба с щетите, причинени от свободните радикали, и също така намаляват дисбаланса на pH, който е причината за сухота и цъфтеж на косата.

2. Естествен балсам

Маслото от пшеничен зародиш съдържа основни хранителни вещества във висока концентрация и също така има гладка текстура, което го прави чудесен естествен балсам, който е не само по-евтин, но също така предлага много предимства в сравнение с химическите балсами.

3. Най-добрият овлажнител за тяло -

Най-добрият начин да овлажните сухата и безжизнена кожа е да преминете към лосион за тяло или овлажнител, който съдържа масло от пшеничен зародиш. Можете също така да го масажирате директно или да го смесите с някакъв крем, за да масажирате цялото си тяло след баня или преди лягане. Той се абсорбира много лесно в кожата и заздравява сухата, напукана и безжизнена кожа в рамките на няколко седмици. Можете да забележите ясна разлика в текстурата и блясъка на кожата. Сухите колене и лакти се излекуват напълно от ползата от това масло от пшеничен зародиш.

4. Защита на скалпа

  • Съдържа някои хранителни вещества като витамин Е, протеини и други мастни киселини, които са много важни за скалпа.
  • Помага за премахване на мъртвите кожни клетки от повърхността на скалпа и също така регулира естественото ниво на pH.
  • Помага при транспортирането на хранителни вещества и масажирането с това масло помага за стимулиране на циркулацията.
  • Има противогъбични и антибактериални свойства, като по този начин предотвратява пърхота и други инфекции.