Как Аргановото масло спира Косопада

Публикувано от Bio Visia 05/04/2024 0 Коментар (и)

Как Аргановото масло спира Косопада

 

Аргановото масло е натурално растително масло, получено от ядките на аргановото дърво (Argania spinosa), което е местно за Мароко. Известно със своите мощни хранителни вещества и антиоксидантни свойства, аргановото масло се използва в различни козметични продукти, но най-вече в тези за грижа за косата.

Ето някои предимства от използването на арганово масло за вашата коса:

 • Хидратираща: Аргановото масло е богато на мастни киселини и витамин Е, които помагат за овлажняване на сухата и увредена коса. Това може да помогне за предотвратяване на разцепени краища и чупливост.
 • Подсилва: Аргановото масло може да подсили косата ви, като я направи по-малко склонна към падане и накъсване. Може също така да насърчи растежа на косата чрез стимулиране на космените фоликули.
 • Антиоксидант: Антиоксидантите в аргановото масло могат да помогнат за защита на косата ви от увреждане, причинено от фактори на околната среда като замърсяване и UV радиация. Това може да предотврати избледняването на цвета и да запази здравето на косата ви.
 • Омекотява: Аргановото масло може да омекоти косата ви, правейки я по-лесна за управление. Може също така да помогне за намаляване на статичното електричество, което често води до заплитане и счупване.
 • Без пърхот: Аргановото масло може да помогне за контролиране на производството на себум, което може да доведе до намаляване на пърхота. Освен това може да успокои скалпа, намалявайки дразненето и сърбежа.
 • Стимулира растежа на косата: Някои хора съобщават, че аргановото масло стимулира растежа на косата им. Неговите стимулиращи кръвообращението свойства допринасят за този ефект 

За да използвате арганово масло за вашата коса, можете да го приложите директно върху влажна или суха коса преди или след измиване. Можете също така да добавите няколко капки към вашия балсам или маска за коса. Винаги започвайте с малко количество и постепенно увеличавайте количеството според нуждите.

Може да ползвате и готови продукти за коса с истинско арганво масло - кликни >>> тук <<< 

 

Но ето и какви са основните ползи за косата от третирането й с аргновото масло:

Аргановото масло предлага множество ползи за косата, благодарение на своя хранителен състав и антиоксидантни свойства. Ето някои конкретни предимства от използването на арганово масло за вашата коса:

 1. Хидратация: Аргановото масло е богато на мастни киселини, които помагат за задържане на влагата в косъма, предотвратявайки сухотата и чупливостта. Това може да помогне за възстановяване на увредената коса и предотвратяване на разцепени краища.
 2. Укрепване: Аргановото масло съдържа съединения като фенолни съединения, токофероли и стероли, които могат да укрепят косата ви, като направят всеки кичур по-устойчив на повреда. Това може да доведе до по-здрава и по-силна коса.
 3. Антиоксиданти: Аргановото масло е пълно с антиоксиданти, включително витамин Е, който помага за предпазване на косата ви от вредните свободни радикали. Тези свободни радикали могат да причинят увреждане на косата ви, водещо до загуба на цвят, текстура и цялостно здраве.
 4. Овлажняващ ефект: Аргановото масло може да помогне за балансиране на естествените масла в косата ви, предотвратявайки прекомерната сухота и сърбеж на скалпа. Това може да доведе до по-здравословен растеж на косата.
 5. Намаляване на пърхота: Благодарение на своите противовъзпалителни и овлажняващи свойства, аргановото масло може да помогне за облекчаване на сухия, сърбящ скалп, което води до намаляване на пърхота.
 6. Предотвратява увреждането от топлина: Ако редовно използвате инструменти за оформяне на косата си, прилагането на арганово масло върху косата ви преди употреба може да помогне за защитата й от увреждане, причинено от топлината.
 7. Стимулира растежа на косата: Въпреки че са необходими повече изследвания, някои хора съобщават, че аргановото масло стимулира растежа на косата им. Смята се, че неговите стимулиращи кръвообращението свойства допринасят за този ефект !!! (Затова говорим...)
 8. Добавя блясък: Аргановото масло може да придаде на косата ви красив блясък, без да я прави мазна или тежка. Това е идеално за тези с тънка или безжизнена коса.
 9. Лесно за използване: Аргановото масло е леко и бързо се абсорбира, което го прави удобен избор за ежедневна употреба. Може да се използва самостоятелно или да се смесва с други продукти за коса.

Не забравяйте, че въпреки че аргановото масло предлага много предимства, важно е да имате реалистични очаквания. Докато може да подобри здравето и външния вид на косата ви, то не е магически лек за всички проблеми с косата. Както винаги, консултирайте се с дерматолог или стилист, ако имате притеснения относно здравето на косата си.

---www.biovisia.eu --- Всички права запазени. Статията редставлява интелектуална собственост и никакви части от нея не могат да бъдат копирани или цитирани без изричното съгласие на собственика.