Ползите от маска за коса с кокосово масло и как да я направите

14/01/2020 0 Коментар (и)

Ползите от маска за коса с кокосово масло и как да я направите

           Кокосовото масло е добре известно с многобройните си ползи за здравето, включително по-добрата функция на мозъка, подобрените нива на холестерола и други. Често се използва и върху кожата като овлажнител и средство за отстраняване на грим.

Благодарение на уникалната си химическа структура, кокосовото масло може да се възползва и от косата ви. И един от най-добрите начини за подхранване на косата с кокосово масло е с помощта на маска за коса.

Ето поглед върху ползите от използването на маска за коса с кокосово масло. Ако се интересувате от няколко прости рецепти за маска за коса с кокосово масло, направихме ги и за вас тук в нашия блог. (Био Визия)

 

Как може маска за коса с кокосово масло да помогне на косата ви?


Между химическите обработки, топлинния стил и излагането на околната среда, косата ви може да стане чуплива и повредена с течение на времето. За щастие има начини да помогнете за защита на косата си, а изследванията показват, че кокосовото масло може да има определени свойства, които могат да помогнат да поддържате косата си здрава.

По същия начин, както маска за лице може да подобри цялостното здраве и външен вид на кожата ви, маска за коса с кокосово масло може да помогне за подобряване на състоянието на косата ви.

И така, какви са предимствата на маската за коса с кокосово масло? Изследванията показват, че може да помогне:

1) Намалете загубата на протеини. Косата е протеинова и се състои от три слоя. Оцветяването, изсушаването, стилизирането и други лечения може да доведе до загуба на част от протеина, който съставя кората на косата ви, най-дебелия слой на косата. Много специалисти твърдят, че кокосовото масло намалява загубата на протеини, когато се използва като продукт преди и след измиване.
2) Проникнете върху косата. Кокосовото масло има ниско молекулно тегло. Това улеснява попиването на маслото в косъма в сравнение с други видове масла.
3) Попълване на влагата. Тъй като кокосовото масло върши по-добра работа при проникването в косъма, то може да помогне и за защита на косата от сухота.


За кой тип коса е най-подходящо?

Повечето видове коса могат да се възползват от повече влага и по-малко загуба на протеини. Въпреки това, маската за коса с кокосово масло може да бъде особено полезна, ако косата ви има тенденция да бъде:

  • суха
  • къдрава
  • склонна към начупване
  • трудна за разресване
  • Поддържането на къдриците хидратирани може да бъде трудно, тъй като естествените масла не достигат лесно до косъма.


Можете да си направите обикновена маска за коса с кокосово масло, като използвате само 2 супени лъжици (с. Л.) Разтопено кокосово масло. За най-добри резултати се опитайте да използвате органично, нерафинирано кокосово масло, а за още по-добър ефект може да добавите и комплекс от витамини (А, Д3 и Е).

Инструкции :
За начало използвайте спрей бутилка, за да намокрите косата.
След това нанесете равномерно топлото (не горещо) кокосово масло върху влажната си коса. Можете да разделите косата си, за да нанесете кокосовото масло в определени участъци. Това може да помогне да се гарантира, че всяка коса е покрита. Използвайте щипки за коса, за да държите наситените кичури далеч от лицето и очите си.
Нанесете повече кокосово масло върху най-сухите участъци от косата, обикновено краищата и по-малко върху по-здравите части на косата, обикновено близо до скалпа.
След като покриете цялата си коса, поставете душ капачка над главата си.
Оставете маската да седи 1 до 2 часа. Някои хора обичат да оставят маската върху косата си за една нощ за по-дълбоко кондициониране.
Изплакнете с хладка вода и шампоан и състоянието като нормално.

Варианти на рецептата
В допълнение към основната рецепта, можете да използвате и следните вариации:

Маска за коса с кокосово масло и мед
Съставки:
1 супена лъжица. био суров мед
1 супена лъжица. органично кокосово масло
Инструкции:
Добавете кокосовото масло и меда в тенджера. Загрейте сместа на слаб огън до гладка. Разбъркайте, за да комбинирате маслото и меда.
Оставете сместа от кокосово масло и мед да изстине, докато стане хладка. С помощта на спрей бутилка намокрете косата си и след това щедро нанесете сместа, като следвате указанията по-горе за стандартната рецепта.
Оставете маската да престои 40 минути, след това изплакнете с хладка вода. Проследявайте като шампоан и кондициониране, както обикновено.

Кокосово масло и маска за коса от яйца
Съставки:
2 с.л. органично кокосово масло (разтопено)
1 яйце (разбито)
Инструкции:
Комбинирайте разтопеното кокосово масло и разбитото яйце в купа. Разбъркайте, докато смесите.
Използвайте бутилка със спрей, за да намокрите косата и след това нанесете равномерно кокосовото масло и яйчената смес върху влажната си коса. Следвайте указанията за стандартната рецепта по-горе.
Оставете маската да престои 15 до 20 минути и след това изплакнете с хладка вода. 

 

Ако статията ви е харесала - споделете я с приятели!

--- Екипа на Био Визия ---